Tuesday, 19 April 2011

Luahan Rasa....

Tidak ku tahu arah tuju ku lagi,

tidak ku tahu kemana hendak ku pergi

tidak ku tahu kemana hendak ku luahkan isi hati,

aku menjerit,,, aku meraung,,, tetapi hanya dalam hati,

menangis... pun hanya dalam hati,

mengheret kaki kearah yang tak pasti,

terus melangkah dengan tabah hati,

tetap percaya pada diri,

akan ku capai sinarnya pada suatu hari nanti.

Dan aku pasrah pada ILAHI..............................




Sunday, 17 April 2011

pengalaman pertamaku...

malam tadi 17/01/2011, aku kelua outing la konon2nyer dengan 2 orng anak buah. ahamad aiz & ahmad adib. pegi klcc main tembak2, ambik gamba klcc & kawasan sekitar. tak banyak subjek yg menarik aku dapat malam tu..al maklumla x penah dan x reti shoot landscape (harap lepas ni dapat klua outing ngan geng2 yg pandai tntng landscape ni hehehe..). tapi bolehla blaja bende baru. cmner nk shoot pic bulan. susah gak rupenyer yer. rupe2 malam tu tuhan nak suruh aku tengok bende yg x penah aku tengok depan mate (dalam u tube selalu dh).







  

 






walaupun pic x cantik. teteap nak uplod gak. hehehehe...


kisahnye begini... jeng..je jeng... hehehehe
aku fikir last call nak try shoot kat air pancut depan klcc malam tu sebelum balik. baru park kete kat depan air pancut tu datang sprang pak guard, lagak macam ketua polis negara halau kami suruh park kt luar.
 aku cakap sekejap je, kami just nk snap 2 3 keping pic je. tetap die tak bagi.
 katenye tak nmapak ke ade cctv kat sini.
 aku cakap mane ade kete lalu kat sini.
 die cakap kalau x mo alih die panggil towtruck tarik kete aku.
 last2 aku cakap, x yah susah2la bang bia aku alih kete aku sendiri... hehehe....

keluar je dr simpang tu tetibe... jeng je jeng.... hehehehe
tetibe aku denga bunyi tayar kete mendecit2 (betulke pekataan aku ni) ape bende tu..?? aku tertanye2. mencari2 dr mane datangnye bunyi tu... tetibe ( ai.. berape banyak tetibela... ah lantak la hehehe) aku tengok depan je, darpada start kete tu ternaik atas divider jalan, pastu pintu belah penumpang hantam tiang lampu, kete terangkat, bumbung kete hantam tiang lampu, jatuh balik... dan ia berlaku dalam mase hanye 0.5 saat sahaje (aku agakla). ya ALLAH!!!!  dan hasilnyer.....


perhgg... takut gak memule nk tengok ke tempat kejadian. seb bek x nmpak ape2 yg pecah2, aku ni mane boleh tengok darah. silap2 terpakse orng kt sini panggil ambulan lagi satu utk aku... hehehe.
keadaan berade ni agak keritikal walaupun fizikal luarannye x nmpak ape2. kawan die cube berkomunikasi supaye die terus sedar....



ade due orng penumpang lg. sorang laki dan perempuan. alhamdulillah diorang hanye trauma dan cedera ringan. x sampai ati nk shoot pic diorang. x sampai ati nk tembak ngan flash light sebenarnye...



keadaan berader ni masih antara sedar x sedar. kawan2 die cube buat die sedar sedaya upaya. sbb nmpak keadaan beliau sangat kronik... ambulans datang sedikit lambat meresahkan sume orng..



 pepepun pandu dengan berhati2. ingat orng tersayang. nak citer lebih2 pun aku x tau cmner boleh xcident. sbb aku nmpak btul2 time kete ni hantam tiang lampu. tp ade yg cite kete ni tngah race. walahuallam. harap2 berader tu pulih seperti biasa...

sekian......




Wednesday, 13 April 2011

assalamualaikum..

alhamdulillah berjaye gak aku  setup blog yg masih kosong ni. ni pun orang rumah yg tolong .. hehehe
aku pun x tau nak letak ape lagi dalam blog ni. mungkin buat mase terdekat ni just hasil2 gamba yang aku shoot je dulu. akan datang mungkin aku rojakkan je la blog ni. sbb aku suke rojak... hahahaha
cow dulu. jumpe lg nnti...